Hjemmelavet pesto

Det er først fornylig gået op for mig, hvor lækkert hjemmelavet pesto er – og oven i det, så er det rart at vide, hvad sådan en pesto egentlig indeholder! Pesto-bagmændene kunne jo i princippet have blendet alt muligt ulæks i uden nogen ville opdage det. Nå, men til sagen:

Ingredienser:

  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld persille el. andet grønt (jeg brugte rucola i mangel af bedre i dag – det blev fint!)
  • 1 fed hvidløg (så bliver den ret krads – alternativt brug et halvt)
  • 1 pose pinjekerner
  • ca. 1/2-1 dl olivenolie (afhængig af hvor tyk en konsistens du ønsker)
  • Lidt friskrevet parmesanost

Fremgangsmåde:

  1. Skyl krydderurterne grundigt.
  2. Pil og hak hvidløget.
  3. Riv lidt parmesanost.
  4. Put hele herligheden i en blender (på nær osten), tilsæt olivenolie og blend.
  5. Tilsæt osten og blend igen (pestoen bliver bedst, hvis osten tilsættes senere end det andet.)
  6. Så er det faktisk færdigt! Du kan fx servere det sådan her…:

Frisk pasta vendt i pesto og drysset med friskrevet parmesan, rucola og tomater – læks! 😀

Advertisements

4 responses to “Hjemmelavet pesto

  1. Mmmmmmh, elsker hjemmelavet pesto!
    Synes dog den ser lidt bleg ud? 😛

  2. Hvor ser det lækkert ud… jeg laver også tit pesto, jeg kan bedre li’ hvis der er mere olie i 😉

    http://paige55-dreyer.blogspot.com/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s