Uhm, KAGE!

Det er nærmest blevet en fast tradition at spise Bedstemor Ands æbletærte, når vi er i sommerhus. Om sommeren laves den på grillen, om vinteren i ovnen. Men den er god uanset hvad! Her kommer opskriften i modificeret version som den er bedst:

Dej:

  • 300 g. mel
  • 200 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 1 æg

Fyld:

  • 5 store madæbler (ca. 800 g.)
  • 125 g. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. nelliker
  • Lidt rørsukker

Fremgangsmåde:

  1. Dejen æltes sammen og deles herefter i 2 lige store dele, som trykkes flade med hånden. Stilles på køl i en halv time eller længere.
  2. Imens skrælles æblerne og deles i 2 halve som udkernes. Herefter skæres de i tynde skiver på 2-3 mm.
  3. I en anden skål blandes resten af indgredienserne til fyldet, inden det vendes sammen med æblerne.
  4. På et melet bord ruller du den ene klump dej ud, så den er en smule større end din smurte tærteform.
  5. Læg den i formen og fordel fyldet jævnt i bunden.
  6. Herefter ruller du den anden dej ud og lægger den på toppen af fyldet.
  7. Når “låget” er kommet på lukkes kanterne forsigtigt med fingerne. Skær 4 brede snit i låget, så dampen kan komme ud. Pensl med vand og drys med rørsukker.
  8. Bages ved 200 grader i ca. 45 min.
  9. Server med creme fraiche smagt til med vanillesukker.

…og så skal jeg nok prøve at være lidt mere fashionabel, når jeg kommer hjem til København!😉

5 responses to “Uhm, KAGE!

  1. Send et stykke til mig tak, mums!😛

  2. Desværre er det meste af den allerede væk!😉

  3. Genius blog.
    And the cake looks brilliant😉

    xoxo,
    http://www.intheliteralsenseoftheword.blogspot.com/

  4. Åh Sofie, jeg har så meget lyst til din æbletærte lige nu🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s